ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: ΙΑΤΡΙΚΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ”

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: ΙΑΤΡΙΚΑ

Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ. Θα λάβετε εγκαίρως το σύνδεσμο ZOOM, καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες αναφορικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: ΙΑΤΡΙΚΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 έως το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Συμμετέχουν ως ομιλητές διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές στο πεδίο των βιολογικών επιστημών, του δικαίου, των νέων τεχνολογιών και της βιοηθικής. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν τα ζητήματα που δημιουργούνται από την πανδημία Covid-19. Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς τις δυο γλώσσες.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Πανδημία Covid-19: μέτρα για τη δημόσια υγεία και ατομικές ελευθερίες
  • Παροχή υπηρεσιών υγείας σε καιρό πανδημίας
  • Ιατρική Ευθύνη σε περιόδους πανδημίας-φυσικής καταστροφής
  • Διαδικασίες ανάπτυξης και αδειοδότησης νέων φαρμάκων και εμβολίων
  • Social media και πανδημία
  • Τουρισμός, επιχειρηματική δραστηριότητα και πανδημία
  • Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο και πανδημία

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνει, εκτός από Εισηγήσεις και Συζήτηση, Ελεύθερες και Αναρτημένες (posters) ανακοινώσεις. Η συμμετοχή στο Συνέδριο διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες:

  • Συμμετοχή ως ακροατής/ακροάτρια: οι ακροατές θα παρακολουθήσουν το συνέδριο και καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε συνεδρία, χωρίς να παρουσιάσουν κάποια ανακοίνωση.
  • Συμμετοχή με παρουσίαση ελεύθερης ανακοίνωσης: οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μια ελεύθερη ανακοίνωση που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 1500 λέξεις, ενώ παράλληλα καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε συνεδρία.
  • Συμμετοχή με παρουσίαση αναρτημένης ανακοίνωσης: οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μια αναρτημένη ανακοίνωση (poster), ενώ παράλληλα καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε συνεδρία.

Για την υποβολή ελεύθερων ή αναρτημένων (posters) ανακοινώσεων, παρακαλείσθε, αφού συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ 30Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, να αποστείλετε στο  medlawlab.auth@gmail.com ένα e-mail όπου θα αναφέρετε:

  • προτίμηση για το είδος συμμετοχής (συμμετοχή ως ακροατής/ακροάτρια, συμμετοχή με ελεύθερη ανακοίνωση, συμμετοχή με αναρτημένη ανακοίνωση),
  • τίτλο της ελεύθερης ή αναρτημένης ανακοίνωσης και
  • ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (200-250 λέξεις).

Όλες οι εργασίες θα αξιολογηθούν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Οι εργασίες που θα γίνουν αποδεκτές θα δημοσιευτούν όλες σε Τόμο Πρακτικών του συνεδρίου.

Προθεσμίες:

  • για εγγραφή ως ακροατής/ακροάτρια έως τις 10 Νοεμβρίου 2021
  • για υποβολή του τίτλου και σύντομης περίληψης (250 λέξεις) της ελεύθερης ανακοίνωσης και του τίτλου της αναρτημένης ανακοίνωσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και
  • για υποβολή της ελεύθερης ή της αναρτημένης ανακοίνωσης έως τις 30 Οκτωβρίου 2021.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

ως τις 15.10.2021

ως τις 10.11.2021

ιατροί/ δικηγόροι/ άλλοι επαγγελματίες

100 ευρώ

150 ευρώ

ειδικευόμενοι-ες γιατροί/ ασκούμενοι-ες δικηγόροι/  μεταπτυχιακοί-ες και διδακτορικοί-ες φοιτητές-φοιτήτριες

70 ευρώ

100 ευρώ

προπτυχιακοί φοιτητές/προπτυχιακές φοιτήτριες

ΔΩΡΕΑΝ

ΔΩΡΕΑΝ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ!

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης είναι απαραίτητη η καταβολή του κόστους εγγραφής στον υπ’ αριθμ. 5202-002079-933 (IBAN GR98 0172 2020 0052 0200 2079 933 – Code Bic/ SWIFT address: PIRBGRAΑ) τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (Δικαιούχος: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Π.Θ. ή ΕΛΚΕ ΑΠΘ). Στο καταθετήριο, το οποίο και θα σας ζητηθεί να επισυνάψετε σκαναρισμένο στο τέλος της αίτησής σας, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός 72354, καθώς και το ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ, η ΔΟΥ, η διεύθυνση και το τηλέφωνό σας.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

[ΕΚΛΕΙΣΕ]