ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ POSTER ΩΣ ΤΗΝ 7Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής ΑΠΘ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνουν

την Πέμπτη & την Παρασκευή 21 – 22.11.2019

στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκης, Κατούνη 12-14

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

“ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΙΑΤΡΙΚΑ, ΝΟΜΙΚΑ & ΗΘΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ”

 

 

Συμμετέχουν ως ομιλητές διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές στο πεδίο των βιολογικών επιστημών, του δικαίου, των νέων τεχνολογιών και της βιοηθικής. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν τα ζητήματα που δημιουργούνται από τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στο χώρο της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι:

 • Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές της στο χώρο της υγείας
 • Ρομποτική ιατρική: ιατρικά, νομικά & ηθικά ζητήματα
 • Ηλεκτρονική υγεία και προστασία των χρηστών
 • Αναδυόμενες ιατρικές θεραπευτικές τεχνολογίες
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: πολύτιμο εργαλείο ή εμπόδιο στην παροχή υπηρεσιών υγείας;

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνει, εκτός από Εισηγήσεις και Συζήτηση, Ελεύθερες και Αναρτημένες (posters) ανακοινώσεις. Η συμμετοχή στο Συνέδριο διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες:

 • Συμμετοχή ως ακροατής/ακροάτρια: οι ακροατές θα παρακολουθήσουν το συνέδριο και καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε συνεδρία, χωρίς να παρουσιάσουν κάποια ανακοίνωση.
 • Συμμετοχή με παρουσίαση ελεύθερης ανακοίνωσης: οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μια ελεύθερη ανακοίνωση που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 1500 λέξεις, ενώ παράλληλα καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε συνεδρία.
 • Συμμετοχή με παρουσίαση αναρτημένης ανακοίνωσης: οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μια αναρτημένη ανακοίνωση (poster), ενώ παράλληλα καλούνται να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί κάθε συνεδρία.

 

Για την υποβολή ελεύθερων ή αναρτημένων (posters) ανακοινώσεων, παρακαλείσθε, αφού συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΗΝ 30Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, να αποστείλετε στο  medlawlab.auth@gmail.com ένα e-mail όπου θα αναφέρετε:

 • προτίμηση για το είδος συμμετοχής (συμμετοχή με ελεύθερη ανακοίνωση ή συμμετοχή με αναρτημένη ανακοίνωση-poster),
 • τίτλο της ελεύθερης ή αναρτημένης ανακοίνωσης και
 • ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (200-250 λέξεις).

Όλες οι εργασίες θα αξιολογηθούν από την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου. Οι εργασίες που θα γίνουν αποδεκτές θα δημοσιευτούν όλες σε Τόμο Πρακτικών του Συνεδρίου.

 

Προθεσμίες:

 • για εγγραφή ως ακροατής/ακροάτρια έως τις 20 Νοεμβρίου 2019,
 • για υποβολή του τίτλου και σύντομης περίληψης (250 λέξεις) της ελεύθερης ανακοίνωσης και του τίτλου της αναρτημένης ανακοίνωσης έως τις 31 Ιουλιου 2019 και
 • για υποβολή της ελεύθερης ή της αναρτημένης ανακοίνωσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ως τις 30.09.2019

ως τις 20.11.2019

ιατροί/ δικηγόροι/ άλλοι επαγγελματίες

100 ευρώ

150 ευρώ

ειδικευόμενοι-ες γιατροί/ ασκούμενοι-ες δικηγόροι/  μεταπτυχιακοί-ες και διδακτορικοί-ες φοιτητές-φοιτήτριες

70 ευρώ

100 ευρώ

προπτυχιακοί φοιτητές/προπτυχιακές φοιτήτριες

50 ευρώ

80 ευρώ

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία για τη διαμονή σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Κατεβάστε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ!

Κατεβάστε το Πρόγραμμα των Ελευθέρων Ανακοινώσεων εδώ!

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων στον υπ’ αριθμ. 5202-002079-933 (IBAN GR98 0172 2020 0052 0200 2079 933 – Code Bic/ SWIFT address: PIRBGRAΑ) τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (Δικαιούχος: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Α.Π.Θ.). Στο καταθετήριο, το οποίο και θα σας ζητηθεί να επισυνάψετε σκαναρισμένο στο τέλος της αίτησής σας, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός 98592, καθώς και το ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ, η ΔΟΥ, η διεύθυνση και το τηλέφωνό σας.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Επισυνάψτε το καταθετήριο ή τη φοιτητική σας ταυτότητα, αν είστε προπτυχιακοί φοιτητές ή προπτυχιακές φοιτήτριες. Το αρχείο πρέπει να είναι μικρότερο των 2 ΜΒ και τύπου .pdf ή .jpg.

Αν επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου, συμπληρώστε τα ακόλουθα για να μπορέσουμε να εκδώσουμε τιμολόγιο:

Σας ενημερώνουμε ότι τα ως άνω στοιχεία σας θα διατηρηθούν στο αρχείο του Εργαστηρίου για τις ανάγκες οργάνωσης του συνεδρίου και ότι με την υποβολή της ως άνω φόρμας συναινείτε στην αποθήκευση, χρήση και επεξεργασία τους από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου για τον ως άνω λόγο.