Νέα

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών στην Ιταλία
Δημοσιεύθηκε στις: 26/06/2017

Σε μια γενναία κίνηση προχωρά η ιταλική κυβέρνηση, αποφασίζοντας να καταπολεμήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα με άμεσες ποινές στους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Με τον τρόπο αυτό αποσκοπεί στην προστασία όχι μόνο των ίδιων των παιδιών που πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και των μελών της κοινότητας που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και κινδυνεύουν να υποστούν βαρύτατες συνέπειες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία. Οι γονείς θα πρέπει να αποδεικνύουν μέσω του βιβλιάριου υγείας ότι έχουν γίνει και ότι εξακολουθούν να γίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια, αλλιώς το παιδί δεν θα μπορεί να πάει σχολείο.

Από το Δημοτικό και πέρα δεν θα προβλέπεται η απαγόρευση εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων, θα επιβάλλεται όμως  πρόστιμο μέχρι και 7.500 χιλιάδων ευρώ στους γονείς που συνεχίζουν  να αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Μάλιστα, ειδικό δικαστήριο για ανήλικους θα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, αν το κρίνει αναγκαίο, την αφαίρεση της γονικής επιμέλειας!

Ο  ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι ο νέος κανονισμός αποσκοπεί στην αντιμετώπιση «αντιεπιστημονικών θεωριών» που έχουν οδηγήσει σε μείωση των εμβολιασμών τα τελευταία χρόνια και  η ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν υπογράμμισε ότι με αυτά τα εμβόλια αρχίζει η πραγματική μέριμνα για την δημόσια υγεία.

Αξίζει να καταγραφεί ότι εξαιτίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2017 είχαν σημειωθεί πάνω από 700 κρούσματα ιλαρά, αριθμός τριπλάσιο σε σχέση με τον αντίστοιχο που είχε καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι.

Νέα
Δημοσιεύθηκε στις: 26/06/2017
Σε μια γενναία κίνηση προχωρά η ιταλική κυβέρνηση, αποφασίζοντας να καταπολεμήσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα με άμεσες ποινές στους γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Με τον τρόπο αυτό αποσκοπεί στην προστασία όχι μόνο των ίδιων των παιδιών που πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά και των μελών της κοινότητας που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και κινδυνεύουν να υποστούν βαρύτατες συνέπειες. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 26/06/2017
Οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Σάμου αποφάσισαν ομόφωνα να απέχουν από τη χορήγηση αναισθησίας σε επεμβάσεις τεχνητής διακοπής κύησης, με την εξαίρεση της περίπτωσης ύπαρξης ιατρικών λόγων κινδύνου για τη ζωή ή την υγείας της εγκύου. Περισσότερα
Δημοσιεύθηκε στις: 16/04/2017
Το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ELSA Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής με θέμα «Το τέλος της ζωής: νομικά, ιατρικά και ηθικά Ζητήματα», από τις 5 - 11 Ιουλίου 2017, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές όλων των επιπέδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί). Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Περισσότερα